Stary Zamość 23.10.2013 r.
Gminny Ośrodek Kultury
w Starym Zamościu
Stary Zamość 5a
22-417 Stary Zamość
Tel. 84 615 34 29
NIP 922-12-03-717
ZAPYTANIE OFERTOWE
Gminny Ośrodek Kultury w Starym Zamościu zaprasza do złożenia oferty cenowej na:
Przeprowadzenie 4 warsztatów kulinarnych (po dwa dni w miesiącach grudzień 2013, luty 2014, kwiecień 2014 i czerwiec 2014 ) dotyczących tradycji kulinarnych regionu Zamojszczyzny.
Szczegółowy zakres tematyczny (każdego dnia przygotowujemy 5 potraw) :
1 dwudniowe spotkanie – potrawy świąteczne bożonarodzeniowe (GRUDZIEŃ 2013)
- pierwszy dzień – ciasta i desery
- drugi dzień – dania świąteczne (spotkanie zakończone wspólna wigilią : ilość osób 40)
ponadto: dekoracja stołu świątecznego, składanie serwetek, savoir vivre przy stole.
2 dwudniowe spotkanie– potrawy wielkopostne (LUTY 2014)
- pierwszy dzień – potrawy wielkopostne
- drugi dzień – potrawy związane z tłustym czwartkiem
3 dwudniowe spotkanie – potrawy wielkanocne (KWIECIEŃ 2014)
- pierwszy i drugi dzień potrawy związane z tradycją Wielkanocy
ponadto: Gminny Ośrodek Kultury przygotuje wystawę pisanek wykonanych tradycyjnymi technikami, oraz spotkanie z lokalną twórczynią ludową, która opowie o technikach wykonywania pisanek.
4 dwudniowe spotkanie – kuchnia tradycyjna regionalna (CZERWIEC 2014)
- pierwszy i drugi dzień – potrawy związane wyłącznie z tradycyjną kuchnia regionalną
W każdym warsztacie będzie uczestniczyło 20 osób a ich rekrutacją zajmie się Gminny Ośrodek Kultury w Starym Zamościu.
Oferta powinna obejmować:
– zakup produktów spożywczych i innych artykułów niezbędnych do przygotowania przez uczestników pięciu tradycyjnych potraw podczas każdego warsztatu,
– dojazd na miejsce organizacji warsztatów,
– prowadzenie warsztatów wraz z krótką prezentacją dotyczącą historii kulinarnej regionu
– opracowanie przepisów oraz sposobu przygotowania potraw wykonywanych podczas warsztatów i udostępnienie ich przedstawicielom GOK w Starym Zamościu w celu wydania przewodnika kulinarnego tradycyjnych potraw Zamojszczyzny pt. „Przez Stary Zamość – szlakiem tradycji i smaków”.
Termin składania ofert do 6 listopada 2013 r. (pocztą, osobiście lub drogą elektroniczną kulturagok@o2.pl)
Cena brutto za 1 warsztat.: ……………….…..
Cena netto za 1 warsztat ……………………..
Cena brutto łącznie: …………………………
Cena netto łącznie ……………………………
5.11.2013 r.
Informacja
uzupełnienie zapytania ofertowego na przygotowanie 4 warsztatów kulinarnych – dwudniowych
o wykonanie i przeprowadzenie badań sanitarno- epidemiologicznych dla uczestników warsztatów kulinarnych.
Przewidywana ilość osób, które będą poddane badaniom 30 osób ( jednocześnie jest to maksymalna ilość uczestników biorących udział we wszystkich warsztatach, przy czym jednorazowo jest to 20 osób).
Dyrektor GOK
Magdalena Sienkiewicz-Karwacka